Luna februarie este total dedicată iubirii, fie că o celebrezi pe 14 februarie, de sf. Valentin sau pe 24 – de Dragobete. Subiectul este cu atât mai incitant pentru adolescenți și adulții tineri, cu cât s-au scris până acum mii și mii de romane de dragoste, care întorc pe toate părțile acest delicat, misterios și amețitor subiect. Câțiva elevi din Rezina, pasionați de lectură, ne-au împărtășit impresiile lor despre romanele de dragoste pe care le-au citit în ultimul timp. Ce le-a plăcut, ce lecții au învățat – iată răspunsurile lor la aceste întrebări.
Marius Donică, despre „Enigma Otiliei” de George Călinescu: „Cartea este despre o tânără pe nume Otilia, o fire ușuratică și instabilă. Ea încearcă să-și găsească bucuria și liniștea într-un bărbat. Unul dintre admiratorii săi este Felix, un tânăr refuzat din cauza că nu avea posibilitatea să o întrețină, pentru că Otilia avea multe dorințe. Pe care a reușit să le îndeplinească Pascalopol, fiind un om mai în vârstă cu o avere mare. Până la urmă, ea fuge într-o țară străină găsind un alt bărbat alături de care să trăiască restul vieții. Din această operă am învățat că trebuie să te bucuri de viață și de moment, să nu pui totul la inimă și să fii mereu pozitiv, precum era Otilia”.
Cristian Sîrbu, despre ,,Temă pentru acasă” de Nicolae Dabija: „Pentru un viitor mai bun, trebuie să înfrunți prezentul”.
Mădălin Stog, despre „Dragostea în vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez „Florentino Ariza și Fermina Daza au trăit în tinerețe o poveste de dragoste pătimașă, el jurând că o va iubi pentru totdeauna și că o va aștepta oricât va fi nevoie. Și-a ținut promisiunea. Cele 662 de relații amoroase pe care le-a avut nu i-au zdruncinat dragostea aprinsă pentru Fermina. Această frumoasă carte de dragoste oferă o perspectivă inedită asupra sentimentelor, aventurilor și căsniciei. Recomand oricărui cititor să treacă prin splendidul conținut al acestei cărți, pentru a înțelege mai bine dragostea și felul în care se manifestă aceasta în lumea noastră”.
Daniela Patic, despre „Regina nopții” de Lilia Calancea: „Cartea sugerează că dragostea este vitală pentru fericirea unei femei, chiar dacă are tot ce își dorește, din punct de vedere material. Mesajul cărții este importanța credinței în iubire și că fără aceasta nicio femeie nu poate fi fericită cu adevărat. Lecția învățată ar putea fi că fericirea nu vine doar din statutul social pe care îl ai, ci din capacitatea de a iubi și a fi iubit”.
Dorin Belous, despre „Portocale verzi” de Vitali Cipileaga: „E despre dragostea unei perechi, fata este bolnavă și nevoită, din acest motiv, să consume portocale verzi. Boala se transmite de la mamă la fiică, iar băiatul încearcă să găsească leacul, ca să o vadă pe ea fericită”.
Foto simbol.
Preluarea integrală a conținutului jurnalistic, fără consimțământul redacției, este furt.