Știri

(doc) Cum va fi sărbătorită „Ziua Nistrului” la Rezina 

Compus de Andrei Bordian
În weekendul din 25-26 mai, Rezina va marca „Ziua Nistrului” cu activități menite să promoveze protecția și gestionarea durabilă a resurselor de apă. Evenimentul include acțiuni de salubrizare pe malul râului și un concurs de desene pentru elevii de la Școala de Arte Plastice.

Potrivit dispoziției din 3 mai 2024, semnată de președintele raionului Rezina, Teodor Cuculescu, primarii localităților de pe malul Nistrului, inclusiv orașul Rezina și comunele Solonceni, Saharna Nouă, Horodiște și Lalova, sunt invitați să desfășoare acțiuni similare de salubrizare a zonei riverane. 

Aurelia Grigoriță, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina, va coordona participarea corpului didactic și a elevilor din instituțiile de învățământ la aceste activități. Iulia Popa, șeful Secției Cultură, este responsabilă de organizarea și desfășurarea concursului de desene dedicate fluviului Nistru, iar Valentin Rotari, vicepreședintele raionului Rezina, va supraveghea implementarea tuturor prevederilor dispoziției, inclusiv identificarea segmentelor râului care necesită salubrizare.

Evenimentul își propune să crească implicarea activă a cetățenilor în gestionarea problemelor legate de fluviu și să promoveze informarea comunității cu privire la protecția și utilizarea sustenabilă a resurselor de apă.

Lasa un comentariu