Știri

TABEL. 50 de lei pentru consilierii locali 

Compus de Maxim Gradinari

Consilierilor din satul Lalova li se achită cel mai puțin pentru participarea la ședințele consiliului local. În comparație cu celelalte primării din raionul Rezina, consilierii din Lalova, au stabilit pentru anul 2024, prețul de 50 de lei pentru fiecare participare la ședințele ordinare sau extraordinare. 

În anii 2020 – 2022 consilierii din Lalova au primit o indemnizație în mărime de 150 de lei pentru fiecare ședință, în 2023 aceasta s-a dublat, fiind de 300 de lei, iar pentru 2024 consilierii au votat ca să fie remunerați cu 50 de lei pentru participarea la o ședință. 

Veaceslav Iftodi, primarul comunei Lalova spune că inițial a fost pus în discuție remunerarea de 150 de lei pe ședință, apoi 100 de lei, însă majoritatea consilierilor au propus să fie 50 de lei din cauza bugetului scăzut. 

„Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare cu bugetul primăriei și dacă vom fi nevoiți să majorăm prețul. O parte a consilierilor spun că noi nu suntem aleși locali care se cer a fi neapărat remunerați bine, noi muncim pentru binele satului. Apreciez gestul aleșilor locali de a realiza ceva pentru comunitatea noastră”, ne-a comunicat Veaceslav Iftodi, primarul  comunei Lalova. 

Conform datelor obține din dispozițiile și deciziile primăriilor, publicate în Registrul de stat al actelor locale, precum și a informațiilor obținute direct de la primăriile din raion, avem următorul clasament:

Fact-checking (verificare/coordonare): Andrei Bordian

Preluarea integrală a conținutului jurnalistic, fără consimțământul redacției, este furt.

Lasa un comentariu